
Vitenskapelig forskning i Brasil, USA og Europa har funnet at acai har en oppsiktsvekkende antioksiderende kapasitet. Antioksidanter fra acai nøytraliserer frie radikaler i kroppen. Frie radikaler blir skapt naturlig i kroppen, men øker som en følge av fysisk og psykisk stress, røyking, alkohol og usunt kosthold. Acai kan ikke redusere stress, men et tilskudd av acai kan beskytte mot skadevirkningene. De frie radikalene angriper cellene i kroppen og kan akselere aldringsprosessen, svekke kroppens imunforsvar og øke risikoen for bl.a. kreft og hjerte-kar sykdommer. Antioksidantene binder til seg de frie radikalene og gjør dermed slik at disse ikke fester seg til kroppens celler og skader dem.
Acai har en svært gunstig sammensettning av fettsyrer. Sammensetningen likner på den sunne sammensettningen til olivenolje.
- 25% mettet fett
- 62% enumettet fett
- 13% flerumettet fett
- 0% kolesterol
Acai er også rik på vitamin A (med en 100g porsjon får man dekket ca 15% av dagsbehovet). Acai inneholder også mye fiber (5,8g/100)
En 100g porsjon Acai dekker også ca 5% av dagsbehovet for Kalsium, kalium og magnesium, og ca 10% av dagsbehovet for jern. Derfor er acai et sunt tilskudd til et moderne kosthold. Les mer om Acai på Ungdomskilden.no
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar