Acai bærene fra Brasil har raskt blitt en suksess innenfor tilskudd og helsekort. Acai er et bær som vokser i palmer, primært i Amazonas og spesielt mye finnes i Brasil.
Tidligere rangerte bært som blåbær og solbær aller høyest på skalaen når det gjelder antioksidanter, men acai har nå endret på dette. Ifølge en mengde tester er acai noe av det råeste som finnes når det gjelder ORAC (en målestokk for antioksidant kapasitet). Det er viktig å få med seg at det primært er den frysetørrede varianten av acai som har de høyeste verdiene, spraytørket acai har ikke like høye ORAC verdier.
Tidligere rangerte bært som blåbær og solbær aller høyest på skalaen når det gjelder antioksidanter, men acai har nå endret på dette. Ifølge en mengde tester er acai noe av det råeste som finnes når det gjelder ORAC (en målestokk for antioksidant kapasitet). Det er viktig å få med seg at det primært er den frysetørrede varianten av acai som har de høyeste verdiene, spraytørket acai har ikke like høye ORAC verdier.

Acai bærene høstes rett fra palmen, plukkerne klatrer opp og klipper løs grenene som faller til bakken. Acai bærene renses fra grenene og legges i kurver som transporteres i bår inn til fastlandet der store mengder acai selges til det internasjonale markedet.
Et fantastisk poeng med acai er at suksessen dette næringsrike bæret har hatt internasjonalt har gjort regnskogen mer levedyktig. Der palmeskog tidligere ble hugget for å selge små palmehjerter (populært som tilbehør i salat...) bevares nå store arealer for å dyrke de populære acai bærene.
På gatene i Brasil kan en kjøpe acai juice på omtrent hvert gatehjørne, og det har blitt en populær drikk. Dette gjelder spesielt i treningsmiljøer. Videoen under viser et innslag på Fox News om acai og hvor populært det har blitt i USA.
Det ser ut til at acai blir å regne med som en superfood for fremtiden. Hva er vel bedre enn å spise supermat rik på antioksidanter og samtidig gjøre noe bra for miljøet?
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar